Trosor som plattar till magen

Shaping- eller mormorstrosor

Shapingtrosor

När man ska klä upp sig i en klänning eller annan outfit som kräver en slät look över magen så ska man tänka på hur underkläderna kan påverka utseendet. Det finns ju trosor som skapar en valk över magen där de skär in och det ser inte alltid så fint ut om man har ett slätt tyg som löper över hela magen och ner till knäna. Det finns trosmodeller som är till för att jämna ut och en del refererar till dessa som mormorstrosor, andra shapingtrosor. Du har säkert sett modellen i den första filmen om Bridget Jones. Det här är det bästa valet för snygg midja men inte särskilt attraktivt då man står naken enbart klädd i trosan som påminner om det som mormor och farmor har på sig.

Trosor för en platt mage

Vill man att magen ska se platt ut så måste man ha något som plattar till och håller in. En korsett kan vara alltför problematisk att ta på sig och den är sällan bekväm. Då är det bättre med trosor som är mjuka men ändå fasta. Trosan ska vara mycket hög och nå långt över naveln för att man ska få den utslätande effekten. Det här kan kännas lite lustigt i början. När man väl tar på sig mormorstrosan så ska man inte tänka så mycket på hur den ser ut innan kläderna kommer på. När man sedan ser det släta resultatet så är det bara att bortse ifrån att man har täckt hela magen med sin trosa.

En bekväm storlek

Nu är det förstås otroligt viktigt att man väljer rätt storlek på trosan som ska hålla in och släta ut. Skaffar man en för liten storlek så kommer detta inte att fungera. Dels så kommer tyget att rulla ner och då får man en tydlig rull-valk mitt på magen. Det här är både obekvämt och fult. Dessutom så kommer en liten storlek leda till att kanterna på trosan blir tydliga där de skär in i gumpen. Med fel storlek så kommer man verkligen att se ut som en mormor som har blivit så senil att hon inte längre bryr sig om att trosorna skapar valkar som annars inte hade varit där. För stora storlekar är också hopplöst eftersom de inte kommer att ge slim-effekten som man är ute efter.

Rätt färgval

Nu kan man ju tycka att det inte spelar någon roll vilken färg man har på trosorna som man ändå inte vill ses i utan något över, men det gör det faktiskt. Om du har ett par tunnare byxor eller kjol som är aningen genomskinlig så ska du inte ta på dig röda mormorstrosor då detta kommer att synas igenom. Välj hellre hudfärgat för att undvika att andra ser att du fuskar och plattar till magen med trosorna.