Boyfriend Jeans

Boyfriend jeans ger intrycket av att du bär pojkvännens jeans

Katie Holmes i Boyfriend Jeans

Boyfriend jeans är jeans som går i samma stil som det övriga så kallade boyfriend-modet. Genomgående för detta mode är att alla plagg har skapats från sin killversions motsvarighet. Ett par boyfriend jeans har alltså ett par likadana killvarianter, tjejjeansen ha dock blivit lite mindre och lite tightare för att passa tjejers kroppar. Men för en tjej är det fortfarande ganska baggy och lite för stort. Modet och namnet har uppkommit efter att tjejer har lånat sina pojkvänners kläder och burit dem. Detta har fått en speciell look som tagits tillvara på av modeskaparna, som skapat speciella boyfriend kläder, boyfriend jeans, boyfriend sweatshirts mm.

Boyfriend modets födelse

En stor faktor till att boyfriend modet tog fart var att på en bild fångades Katie Holmes 2009 där hon bar sin pojkväns, Tom Cruises, jeans. Detta uppmärksammades av modemedvetna världen över, som började använda sina pojkvänners något för stora kläder och bar dem som sina egna. Modeskapare världen över såg detta och gjorde helt egna modelinjer, så att pojkvännerna fick ha sina kläder i fred och tjejerna fick egna kläder som var snarlika killkläder och hade kunnat misstas för att ha ägts av en kille. Boyfriend klädernas succé var ett faktum och det växte stort. Många modemedvetna anammade modet och fyllde sina garderober med varianter på killkläder. Som tjej behövde man alltså inte längre ha en pojkvän för att kunna klä sig i boyfriend jeans eller något annat boyfriend plagg.

Snygga boyfriend jeans

Det finns flera tusentals olika varianter på snygga boyfriend jeans att hitta på nätet. Ta en titt på dina favoriter och testa dem. Ett par boyfriend jeans är ganska stora i storleken av, naturligt, så att använda sin vanliga jeansstorlek är inte alltid bra. Innan man har hittat vilken storlek man ska ha för boyfriend jeans kan det vara bra att testa ett par stycken så att man får en känsla för hur stora de är.